Μαΐου 28, 2023

Καθοριστική η μεταβατική περίοδο για τον ποδοσφαιριστή

 


Ο ετήσιος προγραμματισμός μιας ομάδας στην αρχή της περιόδου περιλαμβάνει:

1. ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ (προαγωνιστική) 

που αποτελεί την απαρχή για να οικοδομηθεί το προπονητικό έργο της ομάδας.

2. ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ, κατά την οποία έχουμε ανάπτυξη της αθλητικής απόδοσης στο μέγιστο δυνατό επίπεδο, αφού οι τρέχουσες αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις.


3. ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ έχει ως σκοπό τη διατήρηση των ιδιαίτερων φυσικών χαρακτηριστικών των αθλητών (αντοχή, δύναμη, ταχύτητα).

Αυτή την περίοδο όμως συνήθως οι ποδοσφαιριστές την καλύπτουν χωρίς κάποιο προπονητή. Μπορούν όμως να βελτιώσουν αδυναμίες την περίοδο της μεταβατικής περιόδου,  όπως στην  ατομική βελτίωση της τεχνική τους είτε ατομικά είτε με κάποιο εξειδικευμένο προπονήτη.

Όμως αν είναι μεγάλο το διάστημα απραξίας πάνω από 3 βδομάδες, μπορούν να την συνδυάσουν με κάποιο άλλο άθλημα κολύμπι, μπάσκετ ,τεννις κλπ  

Παράδειγμα :

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ (κάθε παίκτης και μία μπάλα). 

Κατά προτίμηση η ενότητα αυτή να γίνεται σε κλειστή αίθουσα άθλησης αν κάνει καύσωνα,  γιατί κερδίζει σε επαφές - δεν χάνει χρόνο «κυνηγώντας» την μπάλα, αλλά και γιατί μπορεί να «βγάλει» πολλές ασκήσεις Τεχνικής – εξαιρετικά αποτελεσματικές- χρησιμοποιώντας τον τοίχο.

Είναι γνωστό ότι οι πολλές ώρες έκθεση στον ήλιο έχει και  επιβάρυνση στην ελαστικότητα του ποδοσφαιριστή, οπότε προσοχή .

Ο συνδυασμός με  10 ασκήσεις διατατικές από την εδραία θέση σε συνδυασμό με ασκήσεις κοιλιακών (ορθούς και πλάγιους) και ραχιαίων (ετερόπλευρες άρσεις χεριού – ποδιού).


To  άγχος  είναι ένα άλλο ζήτημα που εκτοξεύετε στη μεταγραφική περίοδο για τον ποδοσφαιριστή, ειδικά αν ο ποδοσφαιριστής  αναζητά την καλύτερη μεταγραφική λύση οπότε χρειάζεται μεθόδους διαχείρισης του.


Περισσότερες συμβουλές για βελτίωση της ατομικής βελτίωσης της τεχνικής στην παρακάτω σελίδα στέλνοντας ένα μήνυμα 

https://www.facebook.com/proponitika



Και μην ξεχνάτε εγγραφή στο κανάλι μας στο 

YouTube πατώντας εδώ ... https://www.youtube.com/@FatsasportScout/videos







Ακολουθήστε μας στο κανάλι μας πατώντας πάνω στην εικόνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις