Απριλίου 26, 2024

Γιαντσελίδης: Ο κόσμος του Άρη Πηγών είναι σίγουρα ο 12ος παίκτης...




Ο 40χρονος πρόεδρος του ΑΡΗ ΠΗΓΩΝ   Γιαντσελίδης Πέτρος που γεννήθηκε στην Καβάλα και μεγάλωσε στις Πηγές είναι πατέρας 2 παιδιών και εργάζεται στο αεροδρόμιο  Καβάλας, μας παραχώρησε μια ωραία συνέντευξη. 


Ο ΑΡΗΣ ΠΗΓΩΝ ΙΔΡΥΘΗΚΕ το  1955
Οι επιτυχίες 
2012-2013 Πρωταθλητής Γ' Κατηγορίας ΕΠΣΚΑΒΆΛΑΣ
2013-2014 ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ Β' Κατηγορίας ΕΠΣΚΑΒΆΛΑΣ (Άνοδος στην Α2 ΕΠΣΚΑΒΆΛΑΣ)

Αναδιάρθρωση κατηγοριών σε Α1-Α2-Β'

2Ο17-2018 ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ Β' Κατηγορίας ΕΠΣΚΑΒΆΛΑΣ (Άνοδος στην Α' ΕΠΣΚΑΒΆΛΑΣ)

2023-2024 ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΉΣ Α' ΕΠΣΚΑΒΆΛΑΣ
 ( Είσοδος στα μπαράζ ανόδου για την Γ' Εθνική)

1. Ασχολείστε από μικρό παιδί με τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο ;

Ναι η ενασχόλησή μου με τον αθλητισμό και συγκεκριμένα με το ποδόσφαιρο ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία κάνοντας προπόνηση στο εφηβικό τμήμα του ΑΡΗ ΠΗΓΩΝ και στη συνέχεια στα 13 μου έβγαλα και το πρώτο μου δελτίο που μου επέτρεπε να αγωνιστώ σε επίσημα παιχνίδια στα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Καβάλας.

2. Είχατε ποτέ σκεφτεί ότι θα καθόσασταν κάποια στιγμή στη θέση του προέδρου  ;

Η αλήθεια είναι πως και να περνούσε από το μυαλό μου έφευγε απευθείας, γιατί δεν ήταν αυτοσκοπός .
Το διοικητικό απαρτίζεται από μια παρέα 10 περίπου ατόμων που πριν από 12 χρόνια αποφάσισαν να αναλάβουν τον Άρη Πηγών από το Γ' τοπικό που είχε" πέσει " ( λόγω μη συμμετοχής για ένα έτος από τα πρωταθλήματα της ΕΠΣΚ) και λειτουργώντας με αγάπη και ανιδιοτέλεια για την ομάδα όπου ανδρώθηκαν ποδοσφαιρικά ,την έφτασαν στο σήμερα, όπου είναι Πρωταθλήτρια Α ΕΠΣ Καβάλας και διεκδικεί την άνοδο στην Γ' Εθνική κατηγορία με αξιώσεις! Από την θέση του Προέδρου λοιπόν έχει περάσει το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών των ανθρώπων. 
 
3. Πόσα καιρό είσαστε πρόεδρος ;

Είμαι Πρόεδρος τα τελευταία 4 χρόνια στην ομάδα
 
4. Ποια ήταν η καλύτερη στιγμή όσο είσαστε πρόεδρος ;

Αναμφισβήτητα η ομορφότερη στιγμή σε όλη αυτή τη διαδρομή είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος Α' κατηγορίας της ΕΠΣ Καβάλας γιατί βλέπεις να ανταμείβονται οι κόποι πολλών ετών! Φυσικά ευχή μου είναι την θέση της χαράς αυτής να την πάρει η άνοδος στην Γ' Εθνική κατηγορία, κάτι που θα γνωρίζουμε επίσημα στις 2 Ιουνίου όπου παίζουμε και το τελευταίο μας παιχνίδι για τα μπαράζ ανόδου...

5.Ο στόχος της ομάδας για φέτος και για το μέλλον   ;

Στόχος της ομάδας μας φέτος ήταν ξεκάθαρα η κατάκτηση του Πρωταθλήματος και στη συνέχεια η άνοδος στη Γ' Εθνική. Οπότε το 50% του στόχου επετεύχθη ! 
Μένει το άλλο 50% το οποίο είναι και το δυσκολότερο! Μελλοντικός στόχος είναι η δημιουργία μιας υγιούς ομάδας που θα μπορεί να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της Γ' Εθνικής ( αφού με το καλό πάρουμε το εισιτήριο) και μέσα από την δημιουργία ακαδημιών και όχι μόνο, ώστε το γήπεδό μας να γίνει πόλος έλξης νέων αθλητών - αθλητριών που είναι και ο προθάλαμος για την συνέχεια. 
Φυσικά και σε περίπτωση που δεν βγούμε ισχύουν τα ίδια. 

6. Τι πρέπει να αλλάξει τελικά στο Ελληνικό ποδόσφαιρο για να γεμίσουν πάλι τα γήπεδα ;

Μια ερώτηση η οποία μπορεί να έχει δεκάδες απαντήσεις! Η ουσία είναι μία! Πρέπει να μεριμνήσει η Πολιτεία ώστε  ο φίλαθλος κόσμος να είναι σε θέση να εμπιστευτεί την μετάβασή του σε ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο με ασφάλεια χωρίς να σκέφτεται ότι θα βρεθεί ξαφνικά σε μια εμπόλεμη ζώνη! Πρέπει ο πέλεκυς να είναι βαρύς και να εφαρμόζεται παντού και πάντα! Οι μεσοβέζικες λύσεις του τύπου "κλειδώνω τα γήπεδα για 3 μήνες " μόνο κακό κάνουν!
 Σίγουρα απομονώνεις τον λύκο από το να δράσει...... αλλά διώχνεις και τα πρόβατα από το φυσικό τους περιβάλλον!!!
Το ποδόσφαιρο είναι γιορτή!  
Κάποιος θα κερδίσει κάποιος θα χάσει! 
Όταν μαθαίνεις να χάνεις.....τότε σίγουρα έχει μεγαλύτερη αξία μια νίκη που κάνεις! 

7. Εχετε ακαδημίες ; Με πόσους ποδοσφαιριστές ;

Δυστυχώς είναι ένα από τα σημεία που πονάμε ως σύλλογος......και ο λόγος είναι ότι δεν υπάρχουν παιδιά στο χωριό. Είμαστε ένα χωριό 450 κατοίκων. 
Έχουν γίνει όμως ενέργειες ώστε να είμαστε κοντά στη δημιουργία μιας ακαδημίας η οποία σίγουρα θα δώσει πνοή στην όλη προσπάθεια που γίνεται από όλους μας!

8. Τι πρέπει να κάνουν οι ερασιτεχνικές  ομάδες  για να είναι βιώσιμες ; Υπάρχει υποστήριξη απο την πολιτεία ; ( ΔΗΜΟ, ΚΡΑΤΟΣ,ΕΠΟ) Επαρκούν οι αγωνιστικοί σας  χώροι ;

Για να είναι βιώσιμη μια ομάδα πρέπει αρχικά να έχει άτομα που είναι διατεθημενα να προσφέρουν χωρίς αντάλλαγμα. 
Η διοίκηση και τα άτομα που την απαρτίζουν ορίζουν την βιωσιμότητα μιας ομάδας μέσα από τις ενέργειες που κάνουν σε όλα τα επίπεδα. 
Η παρότρυνση για συμμετοχή χορηγών να είναι δίπλα στην προσπάθειά, είναι ένα πολύ σημαντική! 
Ο Δήμος Νέστου είναι αρωγός στην προσπάθειά μας και αναμφισβήτητα είναι ένας δήμος ο οποίος νοιάζεται πραγματικά για τον αθλητισμό γενικά στην περιοχή μας με έργα σε αθλητικές εγκαταστάσεις που το αποδεικνύουν! Επίσης ο Πρόεδρος του χωριού μας είναι πάντα δίπλα στην ομάδα μας σε ο,τιδήποτε χρειαστεί! 
Βασικά είναι ένας από μας όλα αυτά τα χρόνια!
Η επιχορήγηση από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού σίγουρα βοηθάει,αλλά δεν ανταποκρίνεται με τίποτα στο κόπο που χρειάζεται ώστε να καταφέρεις να ενταχθείς σε αυτή μέσα από γραφειοκρατία και ατελείωτες ώρες πάνω από τον υπολογιστή συμπληρώνοντας διάφορες φόρμες! 
Δουλειά την οποία έχει επωμιστεί ο Γενικός Γραμματέας της ομάδας μας και σίγουρα δεν ήθελε κανείς από εμάς να κάνει 😉

9. Τελικά πόσοι Έλληνες ποδοσφαιριστές θεωρείτε ότι πρέπει να αγωνίζονται στη Σουπερ λιγκ στην εντεκάδα για να θεωρείτε το Πρωτάθλημα ελληνικό  και να μην πηγαίνουν τα Ελληνικά ποδοσφαιρικά ταλέντα χαμένα  ;

Σίγουρα ένα ποσοστό 80-90% πρέπει να είναι Έλληνες. 
Αυτό για να συμβεί όμως χρειάζονται υποδομές! 
Το γεγονός ότι κάποιες από τις ομάδες τις χώρας μας απαρτίζονται από παίκτες του εξωτερικού κατά το πλείστον και έχουν καλή πορεία σε Ελλάδα και Ευρώπη, μας δείχνει ξεκάθαρα ότι η δουλειά που γίνεται στο εξωτερικό όσον αφορά την βελτίωση και εξέλιξη των ταλέντων που προκύπτουν, είναι σε άλλο επίπεδο!
Επίσης όταν ένα ταλέντο δεν αντιμετωπιστεί ως πρέπει στην Ελλάδα λόγω έλλειψης υποδομών που απαιτούνται ώστε να αναρριχηθεί στο υψηλότερο επίπεδο,  τότε σίγουρα θα βρει εξασφάλιση σε κάποια ομάδα του εξωτερικού και απλά τον χάνεις....

10. Ποιόν θεωρείτε τον πιο ταλαντούχο ποδοσφαιριστή στην ομάδα σας αυτή την στιγμή ;;; και ποιόν που αγωνίστηκε στο παρελθόν ; Επίσης ποιον θεωρείτε καλύτερο προπονητή που πέρασε απο την ομάδα σας ;; 

Δύσκολη ερώτηση για πρόεδρο ομάδας που βγήκε πρωταθλήτρια πριν λίγες μέρες.
Δεν θέλω να ξεχωρίσω κάποιο παίχτη από την φετινή προσπάθεια.....απλά σίγουρα η ευστοχία των Φώτη Δουμάνη με 23 γκολ ( πρώτος σκόρερ, ψηφίστηκε πολυτιμότερος παίκτης της χρονιάς)Ιάσωνα Παντελίδη , Πέτρου Σαρηγιαννίδη , Βασίλη Αθανασάκη (Επιθετ.)και η αποτελεσματικότητα των Τάσο Φραγκούλη, Γιώργο Ζιούλη ,Μιχάλη Μπαντάνη
( Αμυντικοί) Παναγιώτη Κυφωνίδη (ΤΦ) σε συνδιασμό με την μαχητικότητα των Σάκη Ουζούνογλου και Σπύρο Τσάκωνα στο κέντρο όπως και όλων των υπολοίπων παικτών έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα!
Από προηγούμενες χρονιές το μεγαλύτερο ταλέντο που πέρασε από την ομάδα μας είναι ξεκάθαρα ο Ξανθιώτης Οδυσσέας Γεωργιάδης.
Καλύτερος προπονητής δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι ο κύριος Στέλιος Ιγνατιάδης ! 
Ο προπονητής που ξέρει να παίρνει το 100% της απόδοσης από ένα παίκτη! 
Κοινώς θα μπορούσαμε άνετα να τον βαφτίσουμε ως τον προπονητή των Πρωταθλημάτων!


11. Ακολουθεί ο κόσμος την ομάδα στο γήπεδο βοηθάει  ;

Ο κόσμος του Άρη Πηγών είναι σίγουρα ο 12ος παίκτης αυτής της ομάδας! 
Έχουμε φιλάθλους κάθε ηλικίας που αγαπάνε πραγματικά την ομάδα και είναι πάντα δίπλα μας με ό,τι αυτό συνεπάγεται! Έχουμε παλιούς διοικούντες που είναι σχεδόν κάθε μέρα στο γήπεδο σε όλες τις προπονήσεις και στηρίζουν την προσπάθεια με κάθε τρόπο! 
Το χειροκρότημα από αυτούς τους ανθρώπους μας δίνει δύναμη για την συνέχεια.....μας δείχνει ότι κάτι κάνουμε καλά! Και αυτό μας αρκεί!


Ευχαριστούμε για την συνέντευξη !!! 
--------------------------------------------
Μην ξεχνάτε εγγραφή στο κανάλι μας στο 
YouTube Fatsasport Scout 
πατώντας  στο σύνδεσμο παρακάτω  γιατί κανένα Ελληνικό ποδοσφαιρικό ταλέντο δεν πρέπει να πάει χαμένο .

Fatsasport Scout 

Ακολουθήστε μας στο κανάλι μας πατώντας πάνω στην εικόνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις