Απριλίου 10, 2024

Τασιούλας: Όνειρο μου να δω την Θύελλα στη Γ Εθνική

 


Η ομάδα της Θύελλα Ελεούσας ιδρύθηκε το 1958 από ομάδα χωριανών, ενώ το πρώτο καταστατικό κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο Ιωαννίνων το 1960.

Πρώτος πρόεδρος και ένας εκ των ιδρυτών υπήρξε ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΑΣΙΟΥΛΑΣ παππούς του σημερινού προέδρου Γιάννη Τασιούλα, ενώ η ομάδα έχει καταγράψει μετά το 1980 σειρά επιτυχιών, κατακτώντας πρωταθλήματα και κύπελλα, με αποκορύφωμα την άνοδο στην τότε-μεγάλη- Δ' Εθνική (1987) όπου και διατηρήθηκε για μια δεκαετία. Επέστρεψε μετά από πολλά χρόνια σε μια υγιή λειτουργικότητα και στο δρόμο των επιτυχιών και τερμάτισε φέτος πρώτη στην ΕΠΣ ΗΠΕΙΡΟΥ και σε λίγες μέρες θα αγωνιστεί στο τελικό κυπέλλου  της ΕΠΣ ΗΠΕΙΡΟΥ.


Ο σημερινός πρόεδρος Γιάννης Τασιούλας μας παραχώρησε μια ωραία συνέντευξη ΣΤΑ 11 στο πλαίσιο των αφιερώσεων για τις ομάδες που θα αγωνιστούν για τα μπαράζ στη Γ ΕΘΝΙΚΗ .

Ο Γιάννης Τασιούλας γεννήθηκε το 1978 στην Ελεούσα όπου και κατοικεί μόνιμα.

Όνειρο του να δει την Θύελλά στη Γ' Εθνική!


1. Ασχολείστε από μικρό παιδί με τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο ;

Παρ'οτι αθλητής δεν υπήρξα ποτέ, λατρεύω τον αθλητισμό. Άρχισα να παρακολουθώ την Θύελλα Ελεούσας από το 1986 όταν και συμμετείχε στους τότε αγώνες μπαράζ για τη Δ' Εθνική,επιτυγχάνοντας το στόχο. Όντας τότε,μόλις 8 χρονών,μιας και το γήπεδο απείχε μόλις 200μ. από το σπίτι μου.


2. Είχατε ποτέ σκεφτεί ότι θα καθόσασταν κάποια στιγμή στη θέση του προέδρου ;

Ήταν όνειρο ζωής για μένα να είμαι ο επικεφαλής του Δ.Σ. της ομαδας που λάτρεψα και λατρεύω .


3. Πόσα καιρό είσαστε πρόεδρος ;

Είμαι επι τέσσερα συναπτά έτη στη θέση του Προέδρου, ενώ στα τελευταία 20 χρόνια έχω θητεύσει ξανά ως πρόεδρος, αντιπρόεδρος και γενικός γραμματέας


4. Ποια ήταν η καλύτερη στιγμή όσο είσαστε πρόεδρος ;

Θεωρώ ότι η φετινή μου χρονιά έχει όλα τα εχέγγεια να γίνει η καλύτερη στιγμή μου. Η ομάδα είναι μια ανάσα από την κατάκτηση του τίτλου και έχει προκριθεί στον τελικό του κυπέλλου.


5.Ο στόχος της ομάδας για φέτος και για το μέλλον ;

Ο στόχος της ομάδας για φέτος είναι η κατάκτηση του νταμπλ και η άνοδος στη Γ' Εθνική. Το μέλλον είναι η ανάδειξη παιχτών από τις ακαδημίες, οι οποίοι θα επανδρώσουν εξ ολοκλήρου την ανδρική ομάδα,με στόχο την ανέλιξή τους μέχρι το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.


6. Τι πρέπει να αλλάξει τελικά στο Ελληνικό ποδόσφαιρο για να γεμίσουν πάλι τα γήπεδα ;

Το ελληνικό ποδόσφαιρο χρειάζεται την απόλυτη στήριξη στα τμήματα υποδομής σε όλους τους τομείς αλλά και τη βελτίωση των γηπεδικών εγκαταστάσεων ακόμα και στο ερασιτεχνικό. Οι αξιοπρεπείς εγκαταστάσεις και οι Έλληνες παίχτες θα δημιουργήσουν επιτυχίες και θα γεμίσουν τα γήπεδα.


7. Έχετε ακαδημίες ; Με πόσους ποδοσφαιριστές ;

Οι ακαδημίες μας αριθμούν αυτή τη στιγμή περίπου 160 αθλητές ηλικίας από 6-16 ετών. Ευλογία για τον σύλλογο είναι ότι διαθέτει στις τάξεις της τον επί σειρα ετών αρχηγό του Πας Γιάννινα κο Ντάσιο Γιώργο, ως υπεύθυνο υποδομών αλλά και τεχνικό διευθυντή όλων των τμημάτων. Ένας άνθρωπος από τα σπλάχνα της Θύελλας του οποίου η υστεροφημία είναι αδιαμφισβήτητη.


8. Τι πρέπει να κάνουν οι ερασιτεχνικές ομάδες για να είναι βιώσιμες ; Υπάρχει υποστήριξη απο την πολιτεία ; ( ΔΗΜΟΣ, ΚΡΑΤΟΣ,ΕΠΟ) Επαρκούν οι αγωνιστικοί σας χώροι ;

Για να υπάρξει βιωσιμότητα στις ερασιτεχνικές ομάδες,θα πρέπει η πολιτεία να συμβάλλει οικονομικά πολύ περισσότερο. Οι επιχορηγήσεις είναι μηδαμινές και δυσανάλογες του κόστους λειτουργικότητας .


9. Τελικά πόσοι Έλληνες ποδοσφαιριστές θεωρείτε ότι πρέπει να αγωνίζονται στη Σουπερ λιγκ στην εντεκάδα για να θεωρείτε το πρωτάθλημα ελληνικό και να μην πηγαίνουν τα Ελληνικά ποδοσφαιρικά ταλέντα χαμένα ;

Κατά τη δική μου,ταπεινή άποψη,θα πρέπει να θεσμοθετηθεί η υποχρέωση των ομάδων να χρησιμοποιούν τουλάχιστον 7 γηγενείς ποδοσφαιριστές σε κάθε αγώνα καθώς και η υποχρέωση, δικαίωμα συμμετοχής στα πρωταθλήματα από Α ερασιτεχνική και πάνω να έχουν μόνο οι ομάδες που διατηρούν ακαδημίες.


10. Ποιόν θεωρείτε τον πιο ταλαντούχο ποδοσφαιριστή στην ομάδα σας αυτή την στιγμή ;;; και ποιόν που αγωνίστηκε στο παρελθόν ;

Παρ'ότι δεν είμαι ο καθ'ύλην αρμόδιος, τον πλέον ταλαντούχο επί της παρούσης,θεωρώ τον 19χρονο Ρίζο Κων., ο οποίος την τρέχουσα σεζόν αγωνίζεται με τη μορφή δανεισμού στην Θύελλα Κατσικάς, στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής. Όσο για το παρελθόν, θα αναφέρω ξανά τον Ντάσιο Γιώργο, ο οποίος διέπρεψε με τη φανέλα του Πας Γιάννινα επί σειρά ετών.


11. Ακολουθεί ο κόσμος την ομάδα στο γήπεδο βοηθάει ;

Ο κόσμος ακολουθεί και βοηθάει πολύ περισσότερο όσο η ομάδα πρωταγωνιστεί. Τους χρειαζόμαστε όμως όλους, θέλουμε παραπάνω.

Ακολουθήστε μας στο κανάλι μας πατώντας πάνω στην εικόνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις