Απριλίου 05, 2024

Γιώργος Σπυριάδης (πρόεδρος ΑΕ ΕΥΟΣΜΟΥ) : Στόχος η άνοδος στη Γ Εθνική

 


Η αθλητική ενωση ΕΥΟΣΜΟΥ αγωνίστηκε φέτος στην Α1 ΕΠΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ και  ιδρύθηκε το 1992 απο την συγχώνευση δυο ομάδων Ατρόμητου και Μακεδωνα ΕΥΟΣΜΟΥ. 

Στα 32 χρόνια συνεχούς παρουσίας στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο έχει να επίδειξει σημαντικές επιτυχίες. Την περίοδο 1994-95 συμμετείχε για πρώτη φορά σε τελικό κυπέλλου της ΕΠΣΜ, αλλά ηττήθηκε από τον Ποσειδωνα Μηχανιώνας την περίοδο 1999-2000 αγωνίστηκε στην Δ’ Εθνικη και την περίοδο 2020-21 στην Γ’Εθνικη.


Κοντά μας ο καταπληκτικός  πρόεδρος της ΑΕ ΕΥΟΣΜΟΥ   Γιώργος Σπυριάδης που μας έκανε την τιμή να απαντήσει στις ερωτήσεις μας   "ΣΤΑ 11"  

Φέτος η ομάδα του κατέκτησε το πρωτάθλημα στην ΕΠΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ και διεκδικεί την άνοδο στη Γ ΕΘΝΙΚΗ  σε μπαράζ από τον 1ο όμιλο : 1. ΑΕ Ευόσμου, 2. Αλεξανδρούπολη, 3. Ηρακλής Αμμουδιάς Σερρών, 4. Αρης Πηγών Καβάλας, 5. ΕΠΣ ΔΡΑΜΑΣ: Δύο αγωνιστικές πριν το τέλος ΠΑΟΠ Ν Αμισού 56, Δόξα Βώλακα 54, 6. ΕΠΣ Θράκης (μένουν έξι αγώνες): Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου 48, Δόξα Γρατινής 43, Αναγέννηση Παγουρίων 42: 7. ΕΠΣ Ξάνθης (μένουν δύο αγώνες): Παύλος Μελάς Κουτσού 50, Βιστωνίδα 47.


1. Ασχολείστε από μικρό παιδί με τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο ; 

Όπως όλα τα παιδιά έτσι και εγώ είχα το μικρόβιο να ασχοληθώ ερασιτεχνικά με τον αθλητισμό και συγκεκριμένα με το ποδόσφαιρο.


2. Είχατε ποτέ σκεφτεί ότι θα καθόσασταν κάποια στιγμή στη θέση του προέδρου  ; 

Η αλήθεια είναι ότι δεν υπήρχε σαν σκέψη να γίνω πρόεδρος ,ήμουν απλά ένας γονέας που πήγαινα το παιδί μου στο ποδόσφαιρο όπως όλοι οι γονείς.


3. Πόσα καιρό είσαστε πρόεδρος ; 

Στην θέση του προέδρου είμαι από την σεζόν 2015-16


4. Ποια ήταν η καλύτερη στιγμή όσο είσαστε πρόεδρος ;

Οι καλύτερες στιγμές μέχρι τώρα στην ομάδα είναι την σεζόν 2016-17 η άνοδος στην Α1 κατηγορία, την σεζόν 2020-21 η ανοδος στην Γ’ Εθνικη και φέτος η κατάκτηση του κυπέλλου πριν λίγες μέρες με 1-0 επι του Ποσειδωνα Μηχανιώνας.


5.Ο στόχος της ομάδας για φέτος   ;

Στόχος της ομάδας είναι η άνοδος στην Γ’Εθνικη μέσα από τα περιφερειακά μπαράζ.


6. Τι πρέπει να αλλάξει τελικά στο Ελληνικό ποδόσφαιρο για να γεμίσουν πάλι τα γήπεδα ;; 

Θα πρέπει επιτέλους να σταματήσει η Βία και να γίνονται παιχνίδια με την παρουσία φιλάθλων και των δυο ομάδων.


7. Εχετε ακαδημίες ;;; Με πόσους ποδοσφαιριστές ;

Από το 1995 έχει οργανωθεί η Ακαδημία της ομάδας που αυτή την στιγμή απαριθμεί 220 παιδιά με σκοπό κάποια από αυτά τα παιδιά να στελεχώσουν την αντρική ομάδα.

 

8. Τι πρέπει να κάνουν οι ερασιτεχνικές  ομάδες  για να είναι βιώσιμες ;;; Υπάρχει υποστήριξη απο την πολιτεία ;;; ( ΔΗΜΟ, ΚΡΑΤΟΣ,ΕΠΟ) Επαρκούν οι αγωνιστικοί χώροι ;

Οι ερασιτεχνικές ομάδες πρέπει ν έχουν περισσότερη υποστήριξη από το Κράτος η και από τους δήμους, βέβαια τα 3 τελευταία χρόνια δίνετε μια οικονομική ενίσχυση από το κράτος αλλά δεν επαρκούν στα έξοδα των ομάδων.


9. Τελικά πόσοι Έλληνες ποδοσφαιριστές θεωρείτε ότι πρέπει να αγωνίζονται στη Σουπερ λιγκ στην εντεκάδα για να θεωρείτε το πρωτάθλημα ελληνικό  και να μην πηγαίνουν τα Ελληνικά ποδοσφαιρικά ταλέντα χαμένα  ;

Πιστεύω πως πρέπει και εμείς οι ίδιοι να εμπιστευτούμε περισσότερο τους Έλληνες παίκτες γιατί όντως υπάρχουν ταλέντα και θα πρέπει να τους δίνονται περισσότερες ευκαιρίες.


10. Ποιόν θεωρείτε τον πιο ταλαντούχο ποδοσφαιριστή στην ομάδα σας αυτή την στιγμή ;;; και ποιόν που αγωνίστηκε στο παρελθόν ;

Στην ομάδα μας αυτήν την στιγμή είναι 28 ποδοσφαιριστές που τους εμπιστευόμαστε όλους, ο κάθε ένας τους βάζει το δικό του λιθαράκι ώστε η ομάδα να πετύχει τους στόχους της.


11. Επαρκούν οι αγωνιστικοί σας χώροι ;;
Η ομάδα τα τελευταία χρόνια δεν είχε γήπεδο δικό της λόγω ανακατασκευής της φυσικής της έδρας και ταλαιπωρούνταν σε αλλά γήπεδα ώστε να κάνει τις προπονήσεις και τους αγώνες της.





Ακολουθήστε μας στο κανάλι μας πατώντας πάνω στην εικόνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις